Loading...

петък, 12 юни 2009 г.

Mini Speedster


Mini представлява огромен финансов успех за BMW, като иконичните малки коли стават все по-често срещани по улиците на градовете напоследък. И с успеха на марката идват и нови модели, като BMW повече или по-малко надградиха над успеха на колата посредством пускането на нови варианти като Clubman, както и предстоящия кросоувър. Тази тенденция е на път да продължи с пускането на двуместен открит спийдстър.

От доста време имаше спекулации за двуместен открит модел на Mini, като според най-новите материали в медиите е дадена зелена светлина на проекта за производството му. Нещо повече – от специализираното издание MotorAuthority представиха компютърна графика. Освен това се очаква моделът да бъде показан по време на автомобилното изложение във Франкфурт през септември.

Превръщането на модела в двуместна кола означава, че BMW могат да ползват същата платформа като при настоящия Mini Cooper Cabrio, съобщават от AutoExpress. И тъй като задните седалки са премахнати, Speedster би трябвало да впечатлява с приличен багажник. Иначе с цел да се намалят допълнително разходите BMW се очаква да ползват за спийдстъра си някои двигатели и компоненти от настоящия кабриолет.

На предницата вероятно ще прави впечатление нова разделена спортна решетка, като се очаква спийдстърът да бъде по-спортен от настоящите модели на Mini. Това означава, че атлетичният кабриолет вероятно ще бъде по-нисък и по-широк в сравнение със своите четириместни братя. Съответно Speedster ще бъде най-агресивният от семейството на Mini.

Колата най-вероятно ще бъде оборудвана с мек покрив, което да помогне за запазването на ниска маса. Предполага се, че може да има и опция с твърд сгъваем покрив. Под предния капак можете да очаквате серията двигатели, ползвани в момента от Mini Cooper – включително и 1.6-литровия турбо двигател от Cooper S с мощност от 173 к.с.