Loading...

петък, 12 юни 2009 г.

Fiat 500 4х4



Fiat ще представят вариант със задвижване на четирите колела на своя мъник 500, така че да предоставят достоен конкурент на предстоящите модели на Mini. Италианският автомобилен производител ще представи колата следващата година, като дизайнът ще наподобява много този на комбитата. Всъщност вече бе представен подобен модел под формата на Fiat 500 Giardinetta. Част от причините са пускането на по-голяма версия на 500 се дължи на представянето на Clubman на Mini, като 500 Giardinetta би трябвало да открадне част от продажбите. Новият вариант със задвижване на четирите колела, базиран на Giardinetta, ще се изправи срещу предстоящиа кросоувър на Mini.

Въпросният Fiat 500 4x4 ще ползва същата система за задвижване на четирите колела, която се ползва в хечбека Panda 4x4, с който 500 споделя една и съща платформа. Това би трябвало да помогне да се запазят относително ниски разходи по развитието, което от своя страна би резултирало в по-ниски цени за клиентите.

В предишни материали ставаше дума, че Fiat ще се опитат да продадат около 32 000 бройки от Giardinetta всяка година. Това би трябвало да накара Mini да се притеснят за функционалността на модела си. Ако не можете да почакате до следващата година, за да видите какво представлява комби вариантът на Fiat 500, то можете да си представите как ще изглежда посредством специфичния вариант Castagna Woody Wagon. Именно нещо такова се очаква да представлява и един от бъдещите модели на Fiat 500.