Loading...

петък, 12 юни 2009 г.

VW 'Worthersee 09' Polo



Тазгодишното издание на автошоуто Worthersee обещава да бъде наистина впечатляващо, като за това ще се погрижат най-малкото от Volkswagen – с появата на изданието 'Worthersee 09' Polo и Golf GTI. И двата модела са концептуални, но вероятно първият е малко по-интересен, тъй като засега няма Polo GTI и това може да представя евентуалния дизайн на бъдещия модел.

От Volkswagen твърдят, че въпросното Polo намеква как би изглеждала бъдеща спортна версия на новия компактен модел и макар и използваният агрегат да не е изобщо GT – 1.4-литров агрегат с мощност от 85 к.с. – то все пак има детайли, които може да достигнат до серийно производство. Големите 18-цолови колела Budapest очевидно са само за шоуто, но елементи като черните огледала, радиаторната решетка, по-ниските брони и дизайнът на предните фарове може спокойно да се появят в серийния модел. Само едно нещо липсва, а щеше да е много ефектно – червени акценти по предната решетка.

В интериора има много черно, като се набиват на очи лъскавите черни елементи по волана и около отворите за климатика. Седалките с кожа Nappa са тапицирани в черно, червено и бяло, а шефовете на кожения волан, ръчната спирачка, лоста на скоростната кутия и вътрешната част на вратите е червен. Всъщност – това са си всички неща, които без проблем може да се появят в един бъдещ Polo GTI.

Същевременно с въпросния концептуален Polo е показан и Golf – който изглежда доста приятно с опушените задни светлини, 19-цолови черни колела (които дано да се появят и в списъка с опции) и комплекта нови спортни комфортни седалки. Моделът е с по-ниско и изменено окачване и притежава нова по-спортна система за отработените газове. Що се отнася до останалото – това си е просто умела работа с боите.