Loading...

понеделник, 15 юни 2009 г.

Suzuki Kizashi

През януари се появиха съобщения в медиите, че световните финансови затруднения принуждават Suzuki да отложат планираното пускане на седана Kizashi, както и конструирането на нови фабрики в Тайланд и Русия. Тогава Suzuki официално опровергаха слуховете, подчертавайки, че компанията все още планира да пусне новия си модел по време на автомобилното изложение в Ню Йорк.


Тези планове обаче явно са се променили, като доказателство за това е фактът, че Kizashi не бе показан миналата седмица в Ню Йорк. Все пак пускането на модела би трябвало да стане тази година, като сега се говори, че това ще стане през ноември. Нещо повече – от специализираното автомобилно издание Automotive News съобщават, че серийната версия на Kizashi Concept (все още няма официално име на седана) ще дебютира през ноември по автомобилното изложение в Лос Анджелис. Горе долу по същото време седанът би трябвало да се появи и из търговските представителства из цялата страна.

Плановете за Kizashi са да се произвежда в чисто нова фабрика в Япония. В момента тече развитието на модела, като няколко прототипа вече бяха забелязани по време на тестове из САЩ и Германия, като са носели и лек камуфлаж.



Преди от Suzuki бяха описали Kizashi като спортен седан, създаден да се конкурира със средноголемите представители на този клас като Honda Accord и Toyota Camry. Колата, когато най-накрая влезе в производство, ще бе базирана на платформа с дължина от 4 650 мм (което е по-късо със 165мм спрямо Camry). Междувременно обаче междуколесната база ще бъде по-дълга, така че да осигурява повече вътрешно пространство.

Двигателната гама вероятно ще включва два бензинови двигателя с обем съответно от 2.3 и 3.6 литра. За европейските пазари е предвиден и 2-литров турбодизел. Стандартно моделите ще бъдат със задвижване на предните колела, но за някои модели ще има и опция със задвижване на четирите колела. Отново като опция ще се предлага и шестстепенна автоматична трансмисия, която да се управлява от педалчета зад волана.