Loading...

петък, 12 юни 2009 г.

Novitec Alfa Mi.To


Новата MiTo на Alfa Romeo не е най-мощният автомобил, като се има предвид, че най-мощният от нейните модели в момента разполага с миниатюрен 1.4-литров турбо мотор... докато мощната GTA се появи. За щастие, немският тунер Novitec Rosso подобрява нещата със серия от ъпгрейди за стилния хечбек, концентрирани едновременно над характеристиките и поведението на пътя, както и над аеродинамиката.

Novitec предлага тунинговане на двигателя за двата дизелови и бензиновия 1.4 литров турбо. За най-мощния 1.4 литров мотор, Novitec може да направи чип-тунинг за около 5 минути, в резултат на което мигновено се получават още 31к.с.. Тази допълнителна мощност за 1.4-литровия дава общо 186к.с., достатъчни да ускорят колата до 100км/ч за 7.4 секунди, или 0.7 секунди по-бързо от стандартния модел. За двата турбодизела се предлага подобен чип-тунинг, който увеличава мощността съоветно с 20к.с. за 1.3-литровия JTD и с 24к.с. за MiTo 1.6 JTD, както и увеличава въртящия момент с почти 50nm.

Допълнително се предлага регулируемо окачване, заедно със спортни пружини, който снишават значително колата. Това дава по-добро поведение и по-бързо ускорение за MiTo.

Заедно с ъпгрейдите по управлението, MiTo добива и нов външен вид чрез новия аеродинамичен пакет. Предницата на автомобила получава фейслифт благодарение на два спойлера в ъглите и един в средата. Отзад престилката кара колата да изглежда по-ниска, а спойлерът на покрива и дифузерът помагат за увеличаване на притискащата сила.

Задният дифузер е около новият спортен ауспух на Novitec, който ръмжи по-приятно когато двигателят е форсиран, като система може да бъде комбинирана с един, два или четири тръби. Новите джанти на Novitec завършват модификациите, а високоскоростните гуми на Pirelli държат колата залепена за пътя.