Loading...

събота, 20 юни 2009 г.

Porsche Cayenne S Hybrid

Porsсhe разкри за първи път своя Cayenne Hybrid S през ноември 2007 на автомобилното шоу в Лос Анджелис. Две години по-късно екологичният SUV все още не може да се види по улиците. Въпреки това се очаква да бъде произведен до една година.





В интервю пред германския вестник Rheinische Post членът от борда на директорите на Porsche Волфганг Дюркемер разкри, че Cayenne Hybrid S ще се появи в представителствата на компанията през втората половина на 2010 година. Той оповести и продажната цена на модела -около 90 000 евро (124 500 долара).

От Porsche заявиха, че Cayenne Hybrid S ще предлага и с четирицилиндров V8 двигател, но в ограничени бройки. Основно моделът ще използва 3-литров V6 двигател на Audi. Автомобилът ще развива мощност от 333 к.с а максималният му въртящ момент ще е 439 Нм. Бензиновата мощност е подкрепена допълнително от 52-те к.с. на електрическия мотор и 230 Нм максимален въртящ момент.

Освен добрите технически характеристики на автомобила, той е и екологичен. Отделя 20% по-малко вредни емисии, отколкото вариантът му с бензинов двигател. Достатъчно екологичен е, за да отговаря на суровия екостандарт ULEV-II. От Porsche все още не са обявили официално характеристиките за икономичност на Cayenne Hybrid S, но ранни данни сочат, че този SUV изразходва 8 л/100 км, в сравнение с 25л/100 км при стандартния вариант.

От Porsche разкриха също, че Cayenne Hybrid S може да се движи също така и само на електрическа мощност и да измине близо два километра. Освен това този модел само на електрическа мощност може да развие скорост от 138 км/ч и същевременно да не отдели никакви вредни емисии.