Loading...

събота, 20 юни 2009 г.

BMW X1 SUV

Следващите години за BMW ще са много натоварени тъй като те пускат в производство доста нови модели, включително нови версии на сегашните си бестселъри, както и модели, които никога не сме виждали. Новото X1 попада във втората категория и ще присъедини BMW към сегмента на компактните SUV, контролиран в момента от Toyota RAV4 и Honda CR-V.




Последните шпионски снимки, направени на немската състезателна писта Нюрбургринг, разкриват автомобила с възможно най-малко камуфлаж, като показва линиите и формите му. Шарената обвивка скрива детайлите, но цялостния облик на колата може да бъде открит. Най-забележима е изцяло показаната решетка, както и спортните предни и задни брони. Черти от семейството на BMW могат да бъдат открити и в предните и задните светлини, които напомнят съответно на 5-series GT и 7-series.

Видеото, както и предишни графики и шпионски снимки показват че дизайнерите на BMW са се придържали към формите на прототипа X1, показан през октомври по време на автомобилното изложение в Париж.

Новата X1 е на базата на 1-series, но просветът му ще бъде по-голям. Очаква се колата да използва смесица от части от 1-series и от 3-series – за да запълни дупката между двата модела (, не че тя някога е била чак толкова голяма). Системата на BMW за 4х4 X-Drive също ще бъде включена.

Изборът за двигатели започва с 1.8 литров четирицилиндров бензинов мотор със 145к.с. и завършва с най-големия 3 литров дизел. Скоростните кутии ще бъдат стандартна шестстепенна ръчна и допълнително предлагана шестстепенна автоматична. Очаквайте да видите и елементи от прототипа CS, които да бъдат включени в X1 - като по-голяма решетка, затъмнени фарове и агресивна броня.

Обемът на производство се очаква да надвиши 100 000 и ще започне във фабриката на BMW в Лайпциг по средата на годината. X1 ще бъде по-скъп от 1-series, като се очаква да доближи 30 000 долара. Голяма част от компонентите на колата ще бъдат споделени с бъдещ SUV модел на Mini, за да се спестят разходи по производството, въпреки че моделът на BMW ще бъде значително по-голям от този на Mini.